Receptek
Hozzávalók:
Alap:
10 dkg porcukor
1 ü rumaroma
15 dkg margarin
2,5 dl lefőzött kávé
50 dkg dkg darált keksz
2-4 ek jó minőségű kakaópor
Krém:
20 g zsealtin
1,5 dl víz
50 dkg gesztenye massza
2,5 dl Meggle Cukrászhab
Tetejére:
2,5 dl Meggle Cukrászhab
ízlés szerint cukor, csoki cseppek
Elkészítés:
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk. Ha száraznak és keménynek éreznénk, adjunk még hozzá tejet. Ezt a masszát belenyomkodjuk egy 26 cm-es tortaformába, úgy, hogy pereme is legyen, majd hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.
A krémhez a zselatint felfőzzük a vízében, majd langyosra hűtjük. A tejszínt elkezdjük felverni, majd a gesztenyét beletördeljük, és kemény habbá verjük a tejszínt. Amikor a zselatin langyosra hűlt összekeverjük a gesztenyés krémmel.
A krémet rákenjük az alapra, majd betesszük a hűtőbe. Felverjük a maradék tejszínt, a süti tetejét ízlés szerint díszítjük vele.
Az eredeti recept itt található meg:
http://receptneked.hu/sutes-nelkul/gesztenyes-szelet-5/
Hűségét most értékes nyereményekkel háláljuk meg!
Játsszon és nyerjen a Meggle-vel!
Fekete-erdő torta
Hozzávalók:
Kakaós piskóta alap:
8 tojás
150 g finomliszt
160 g porcukor
20 g vaníliás cukor
30 g kakaópor
5 g sütőpor vagy szódabikarbóna
20 ml víz
Krém:
750 g Meggle Cukrászhab (használat előtt ajánlott 6 C – 8 C-ra hűteni)
1,40 kg kimagozott cseresznye (vagy 2x7 dl cseresznye kompót)
4 evőkanál kompótlé
1 dl cseresznyelikőr
100 g étcsokoládé
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 C-ra. A vaníliás cukorral és a porcukor kétharmadával kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Ezután felverjük a tojássárgáját a maradék porcukorral, majd hozzáöntjük a vízet. Óvatosan összekeverjük a felvert tojásfehérjét és a tojássárgáját, hozzáadjuk a finomlisztet, a kakaót és a sütőport. Az így kapott masszát 24 cm átmérőjű kerek sütőformába tesszük és 180 C-on (légkeveréses sütőben 160 C-on) 30-40 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt lapot vízszintesen 3 részre vágjuk és meglocsoljuk a cseresznyelikőr és a kompótlé keverékével. Ráhelyezzük a lecsepegtetett és kimagozott cseresznyét, majd eloszlatjuk rajt a felvert Meggle Cukrászhabot. Ugyanezt megismételjük minden réteggel.
Ha a torta összeállt, az oldalát és a tetejét befedjük a Meggle Cukrászhabbal. Ezután tetszés szerint díszítjük a tortát, használhatunk hozzá meggyet és csokoládéforgácsot.
Meggle túrótorta
Sütés nélkül, könnyen elkészíthető

Hozzávalók a tortaalaphoz:
15 dkg vajas keksz
12 dkg puha Meggle vaj
Elkészítés:
A kekszet robotgépben morzsa állagúra őröljük, vagy zacskóban sodrófával összetörjük. Ekkor gyorsan összegyúrjuk – keverjük a szobahőmérsékletű vajjal. Kibélelünk egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral, majd az aljára nyomkodjuk a keveréket. Fél órára hűtőbe tesszük dermedni.
Ezt követően elkészítjük a túrókrémet:
90 g porcukor
2 db tojássárgája
350 g Meggle tehéntúró
1 db kikapart vaníliarúd
1 db citrom reszelt héja
Fél liter Meggle habtejszín
10 g lapzselatin
Elkészítés:
A Meggle tejszínt kemény habbá verjük. A Meggle túrót a vaníliát, a két tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és ízlés szerint a cukrot egy nagy tálban összekeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a túrós keverékbe a felvert tejszínhabot. A lapzselatint beáztatjuk, majd (nem felforralva!) alacsony hőfokon vízben felolvasztjuk az elkészítési útmutató szerint. Adjuk a zselatint vékony sugárban a túrós krémhez és óvatosan, de alaposan keverjük össze. A krémet tegyük a megdermedt kekszes alapra. A betöltött tortát tegyük hűtőbe, 2-3 óra alatt kész is.
Szilvás morzsás sütemény

Hozzávalók a tésztához:
250g Meggle Joghurtos vaj
250g cukor
egy kis fahéj
5 tojás
250g liszt
1 teáskanál sütőpor
500g kimagozott friss szilva
A morzsához:
120g liszt
70g Meggle Joghurtos vaj
70g cukor
1 kanál fahéj (ízlés szerint)
Elkészítés:
A Meggle Joghurtos vajat, a cukrot és a fahájat habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd óvatosan a masszához dolgozzuk. A kész masszát ez kivajazott és kilisztezett tortaformába öntjük. A szilvákat kimagozzuk és negyedeljük, és a massza tetejére helyezzük. A lisztet, a Meggle Joghurtos vajat, a cukrot és a fahéjat az ujjaink közt elmorzsoljuk. A kész morzsát egyenletesen elosztjuk a gyümölcs tetején. 180°C-on körülbelül 50 percig sütjük.
Joghurtos vajas sütemény

250ml Meggle tej
30g élesztő
525g liszt
100g cukor
275g Meggle Joghurtos vaj
10g só
2g citromhéj
2g kardamom
125g porcukor
50g mandula
Elkészítés:
A langyos tejet és az élesztőt egy keverőtálba tesszük, 400g liszttel megszórjuk. Az egészet lefedve úgy 20 percig kelni hagyjuk. A maradék lisztet, cukrot, 150g Meggle joghurtos vajat és a fűszereket hozzáadjuk, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, s egy kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. Az így előkészített tésztát ismét 20 percig kelni hagyjuk. Közben a maradék Meggle joghurtos vajat és a porcukrot habossá keverjük. A mutató és a középső ujjunkkal egymástól fél centiméteres távolságra mélyedéseket nyomunk a tésztába. Ezek után egy habzsákba töltjük a kikevert vajat és a tésztára nyomjuk. Végül mandulával megszórjuk, és a vajas süteményt sütőben 220°C-on, körülbelül 30 percig sütjük.