Receptek
A MEGGLE Cottage Cheese önmagában is ízletes, közvetlenül pohárból kanalazva, vagy kenyérre, péksüteményre kenve is fogyasztható. Ezen felül kitűnő kiegészítője lehet könnyű salátáknak, tésztáknak vagy akár édességeknek is.
Cottage cheese ribizlivel és banánnal
Hozzávalók
1 doboz MEGGLE Cottage Cheese
1 db banán
3 ek zabpehely
5-6 ek tej
200 g ribizli
porcukor, ízlés szerint
Keverjük össze egy kis tálkában a tejet és a
zabpelyhet. Majd a meghámozott banánt
villával törjük össze és keverjük hozzá nagy
mozdulatokkal a Cottage Cheese-hez, mi úgy
szeretjük, ha nem teljesen homogén a massza.
Ehhez adjuk hozzá a zabpelyhet. Ezután nincs is más dolgunk, mint két kis tálkába kanalazni ezt a finomságot, és a tetejét megszórni friss ribizlivel. Édesszájúak egy kevés porcukorral ízesíthetik még.
Tipp:
Kiváló reggeli, hisz mind a Cottage Cheese, mind a banán rendkívül tápláló, minden megtalálható benne, amire délig szükségünk lehet. Ráadásul rendkívül finom!
Készítsd el este, így reggel már csak elő kell kapni a hűtőből.
Epres kosárka
Hozzávalók
Tészta:
1/2 kg liszt
Fél csomag sütőpor
30 dkg MEGGLE Márkázott vagy Joghurtos Vaj
5-10 dkg porcukor
2 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
Töltelék:
20 dkg eperlekvár
Egy doboz (180 g) MEGGLE Cottage Cheese
Friss eper
Elkészítés:
A lisztet a vajjal és a sütőporral összemorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojássárgájával és a tejföllel összedolgozzuk. Az így kapott tésztát először lisztezett gyúrólapon hengerré formáljuk és állni hagyjuk pár percig, majd egyenlő darabokra vágjuk. Ezeket a darabokat kb. 5 milliméter vékonyságúra nyújtjuk. A kosár formákat vajjal kikenjük, majd a tésztával kibéleljük.
Utána a formákat előmelegített sütőbe tesszük és közepes lángon (180 °C) 10-15 percig sütjük. Hagyjuk őket kihűlni, majd 1-1 kiskanálnyi lekvárt töltünk bele úgy, hogy a kosárkák falára is kerüljön belőle. Egy-egy kiskanál MEGGLE Cottage Cheese-t teszünk a lekvárra, utána pedig félbevágott epret helyezünk rá.
Aszalt paradicsomos Cottage Cheese-es tagliatelle
Hozzávalók
1 csomag tészta
Olívaolaj
6-8 db olajban eltett aszalt paradicsom kis kockákra vágva,
3 gerezd fokhagyma apróra vágva,
2 ek zsemlemorzsa
1 doboz MEGGLE Cottage Cheese
só
Pirítsuk meg az olajon rövid ideig a fokhagymát, majd ehhez adjuk hozzá a paradicsomot. Így együtt is pirítsuk őket egy kicsit, majd a tűzről levéve, keverjük hozzá a Cottage Cheese-t. Majd a tésztát sós vízben főzzük meg, csepegtessük le, majd locsoljuk meg olívaolajjal, és adjuk hozzá a Cottage Cheese-es - paradicsomos keveréket.
Tipp:
Fogyaszthatjuk köretként, húsok mellé, de önmagában is kiadós ínycsiklandó fogás.
Grissini
Hozzávalók
400 g búzaliszt (BL55)
200 ml 2,8%-os tej
100 ml víz
10 g porcukor
20 g élesztő (friss)
10 ml étolaj
13 g só
Készítsünk elő egy nagyméretű tepsit, és
olajozzuk ki. Langyosítsuk fel a tej felét, majd keverjük bele a porcukrot, és az élesztőt, hagyjuk, hogy felfusson, ez kb. 10 perc.
A liszt közepébe mélyedést nyomunk és beleöntjük az élesztős tejet. Ezt keverjük el a körülötte lévő liszttel, hogy tejföl állagú legyen, majd takarjuk be a száraz liszttel.
Tegyük meleg helyre és várjuk meg, míg fél óra alatt a kétszeresére kel.
Ez után adjunk hozzá sót, olajat, majd a vizet, és jól keverjük el. Figyeljünk arra, hogy a só ne érintkezzen a kovásszal, mert megöli az élesztő gombákat.
A tésztát gyúrjuk simára, csináljunk belőle cipót és pihentessük egy órát.
Ezután sodorjunk belőle maximum fél centi vastag rudacskákat, majd további 20 percig kelesszük őket, majd a pálcikákat a maradék tejjel vékonyan kenjük meg és az előkészített, kiolajozott tepsiben forró sütőben süssük szép pirosra 15 perc alatt, 190 fokos előmelegített sütőben.
Tipp:
Hogy fokozzuk az ízélményt, tekerjünk a grissinik végére bacont, és mártogassuk natúr, vagy zöldfűszeres MEGGLE Cottage Cheese-be. Kiváló vendégváró falat.