5+1 Reggeli Tipp

Képzeljünk el egy sportautót. Ha rossz minőségű üzemanyagot kap, vagy egyáltalán semmit, bizony el sem tud indulni. Azokkal is ez történik, akik elhagyják a nap talán legfontosabb étkezését, a reggelit…

Pedig a napindító étkezés adja az energia 20-25 %-át. Ezért pár jó tanáccsal és ízletes tippel segítünk abban, hogy kiegyensúlyozottan és vidáman induljon a nap.

    1.Tipp:
    A reggeli bizony időt igényel, de ha kihagyjuk, fáradékonyabbak és stresszesebbek lehetünk. Ennek egyik oka a lezuhant vércukorszint. Egy marék zabpehely elfogyasztása tejjel, némi gyümölccsel és kevés mézzel csodát tehet!

    2.Tipp:
    A cukros kekszeket érdemes kerülni. Helyette salátával, vagy teljes kiőrlésű kenyérből készített szendviccsel érdemes indítani a napot

    3.Tipp:
    Nemcsak az étkezés, de a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel is fontos. Olyan reggeli italok a legegészségesebbek, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, például egy jó pohár tej, frissen facsart zöldség- vagy gyümölcslé, és persze a víz.

    4.Tipp:
    Az omlett is lehet kiváló szendvicsfeltét. Ha fogyókúrázunk, egy tojás és több tojásfehérje felhasználásával is finom és gazdag omlettet készíthetünk.

    5.Tipp:
    A szendvicskrémeket előre is el lehet készíteni. A színes zöldségekkel és túróval (például paprika, fűszernövények, cékla) készített szendvics nemcsak egészséges, de szemet gyönyörködtető finomság is.

    + 1 Tipp:
    Ha végképp kapkodós a reggel, a turmixgép lehet a legnagyobb segítség. A tejjel, banánnal, cseppnyi mézzel elkészített turmixok kiváló energiaforrások. A laktózérzékenyeknek sem kell lemondaniuk erről a gyors, de ízletes reggeliről. Ők például laktózmentes tejjel gazdagíthatják a shake-et.