Receptek

Reggeli angol crumpet

Nem kell Angliáig mennünk ezért a finomságért, otthon is elkészíthetjük sajátunkat. Frissen, melegen vajjal és lekvárral tálalva örömöt szerezhetünk családunknak egy finom reggelire. Ez a kiváló szendvicsalap, sósan és édesen is finom!

Hozzávalók:
2 csésze sima liszt
¾csésze kristálycukor
3 teáskanál sütőpor
3 tojás
1 csésze tej
2evőkanál olvasztott Meggle vaj

Elkészítés: Keverjünk össze minden hozzávalót, a vajat a legvégére hagyva. Lapos serpenyőbe vagy palacsintasütőbe tegyünk egy kis zsiradékot és a tésztából egy kicsit. A palacsintához hasonlóan süssük mindkét oldalát arany barnára. Tálaljuk melegen, vajjal és lekvárral megkenve.

Frittata (olasz tepsis omlett) 4-5 főre

Hozzávalók: 10 db közepes méretű tojás, 1 dl Meggle tej, ízlés szerint lilahagyma, vagy újhagyma, 2 db (kaliforniai) paprika, 2 db paradicsom, 10 dkg gomba, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg parmezán, vagy pecorino sajt, 2 ek. olíva olaj, friss bazsalikom

Elkészítés: a hagymát, fokhagymát apróra, a zöldségeket kis kockára vágjuk. Megfuttatjuk a zöldségkeveréket az olíva olajon. A tojásokat a tejjel felverjük, sóval, borssal, és a reszelt sajttal ízesítjük. Hozzáadjuk a zöldségeket a tojásos keverékhez és egy kiolajozott tepsibe öntjük. 190 Celsius fokos sütőben 15-20 percig készre sütjük. Szeleteljük, apróra vágott bazsalikommal megszórjuk, salátával, barna kenyérrel tálaljuk.

Reggeli energiabomba turmix


Hozzávalók: 10 dkg ananász, egy nagy pohár Meggle tej (vagy Meggle laktózmentes tej), egy kis darab finomra reszelt gyömbér, egy kiskanál méz (elhagyható)

Elkészítés: A hozzávalókat egyszerűen beletesszük a turmixgépbe és pár percig hagyjuk összekeveredni az ízeket. Némi jeget hozzáadva igazi hűsítő ital!